Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Religie i Filozofie v
1 2 3 Dalej »

La Santa Muerte

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
La Santa Muerte
Autor Wiadomość
Walpurgia Offline
Użytkownik

Liczba postów: 47
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
Zaczarowana magia

Podziękowania: 38
Podziękowano 28 razy w 19 postach
RE: La Santa Muerte
(12-08-2023, 16:37)Opiuek napisał(a): Ja o rzeczach trudnych nie lubię czytać po angielsku...słabo znam ten język
nie lubię amerykanizacji,łesternizacji i całej tej makdonaldyzacji.
(mam bunt :D )

Nikt nie mówił, że to musi być angielski, możesz czytać w meksykańskim hiszpańskim. Szukając tam gdzie wskazałam, można znaleźć rzeczy po hiszpańsku, oprócz angielskiemu :) Potem można sobie to przetłumaczyć przez Google, jest opcja tłumaczenia całych plików - technika to przyjaciel każdego ezoteryka  :cool:
12-08-2023, 16:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Liczba postów: 245
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Siekiera
Vibhava🌹💀🌹 tanha

Podziękowania: 8
Podziękowano 32 razy w 29 postach
Odświeżam wątek chociaż osoba która by mogła odpowiedzieć najwięcej se poszła ;)

Zaczęło się od tego że kupiłem(drugą,trzeciej najciekawszej nikt u nas nie wydaje) książkę
o Świętej Śmierci i w momencie gdy doszedłem do rozdziału w którym mowa była o jej zaborczości i zazdrości,uznałem że praca z takimi bóstwami raczej nie jest dla mnie
zazdrosnych już mamy w Torze Biblii i Koranie 🙂 dziękuję postoję

Chwilę po tym dzwonek do drzwi i przesyłka z USA od krewnych,a w niej m in czekoladki
w kolorowych papierkach z podobiznami meksykańskich czaszek i napisami „święto zmarłych”
ot taka tam koincydencja,synchroniczność,to nic nie znaczy.

Potem,kilka tygodni później rozmyślania o LSM wróciły
następnie czarna postać przytulająca się do mnie,w wizji,
wyglądająca jak z typowego obrazu z wyobrażeniem śmierci
chociaż może nie koniecznie,takie czarne prześcieradło na wietrze,z kapturem
to jeszcze można jakoś wytłumaczyć,coś czytałem,coś widziałem,mózg przetwarzał informacje etc
Kilka dni upłynęło od tego zdarzenia.

W piątek rano,w łóżku pomyślałem sobie że tak się nie da żyć(tzn bez pracy)
momentalnie pojawiła się przed moją twarzą ćma,znikąd,złapałem i wypuściłem
wszedłem na stronę urzędu zobaczyć czy są jakieś oferty i były,tzn jedna
konkretnie administrator cmentarza i budowa piwniczek .

Pojechałem zobaczyć o co chodzi,pracę miałem zacząć we wtorek,09.07
9 jest związana ze śmiercią a 7 wygląda w sumie jak kosa ale ok,
to też nie musi nic znaczyć,przypadek.

Postanowiłem że się dotlenię i pojadę rowerem gdzieś gdzie jeszcze nigdy nie byłem
wybrałem polne drogi wśród lasów i skałek,na takim można powiedzieć płaskowyżu
gdzie rolnicy uprawiają zboża.

Jadę,podziwiam nowe widoki,nagle widzę wielki czarny budynek z desek,stary rozpadający się młyn
a na nim wielkie czarne banery reklamowe „Gabriel Dom Pogrzebowy”.

Spoookooojnie…skręciłem w lewo,na ścieżkę w kierunku lasów i skał
i jadę piaszczystą ścieżką wśród ziół i zbóż
Znalazłem kilka niebieskawych krzemieni,sinych (jak zwłoki)zabrałem do plecaka
w zamian oczywiście ofiarowałem kadzidła które zabrałem instynktownie
znalazłem kilka odludnych kamieniołomów z wapiennymi głazami wyglądającymi jak ołtarze
idealne miejsce żeby porycić ;D

Szedłem dłużej niż jechałem ze względu na piaszczyste podłoże
patrząc UWAŻNIE pod nogi w poszukiwaniu ciekawych skamieniałości.

Nagle na mojej drodze stanął pierwszy gość,jaskrawo zielona modliszka
(a chwilę wcześniej zakład pogrzebowy gdzie ludzie zwykle się "modliszkują", za zmarłych)
poszedłem dalej do końca,na skrzyżowaniu rzut oka na kolejne dziury w ziemi
i zawróciłem idąc dokładnie tą samą ścieżką

Pojawił się gość drugi,tym razem był to lis w oddali po lewej,chwilę przystanąłem i już chciałem ruszać
ale w tym momencie po prawej stronie ścieżki,tam gdzie niczego nie było przed chwilą(oprócz modliszki)
teraz leżało pióro(jastrząb,sokół albo uchatka,nie wiem dokładnie)
https://i.ibb.co/d5KnH0T/IMG-20240706-223910-MP.jpg

Ścieżka się skończyła,mogłem wsiąść na rower i jechać w kierunku domu
gdy już byłem blisko w sąsiedniej wiosce,pojawił się kolejny gość,czarny kot wyskoczył z krzaków pod krzyżem,nie widział mnie dopóki się nie zatrzymałem,wtedy na mnie spojrzał i uciekł w krzaki pod krzyż.

Do tego miałem sen,obok cmentarza gdzie miałbym pracować,obok źródła cmentarnego
jest boisko,jest szosa a pod szosą tunel na wodę płynącą ze źródła
śniło mi się że jest tam coś ukryte,poszedłem sprawdzić i znalazłem podziemny pokój
cały w białych kafelkach lub płytach ale ściany można było poruszać jak tkaniną
w pokoju były systemy alarmowe i jakieś pudełka,chyba z materiałami wybuchowymi
Zajrzałem do środka i było tam okno,drzwi balkonowe przez które widać było zielone krajobrazy i słoneczny dzień,podziemny pokój z widokiem na świat(podziemny?)

Takiej nagromadzenia synchroniczności to chyba nawet sam Jung nie miał?
Czy tylko sobie wmawiam?
Czy to o czym napisałem to dobry czy zły omen?
Biorąc pod uwagę klątwę i kolejne potwierdzenie jej istnienia…sam nie wiem
a może to właśnie pośród dusz zmarłych(ludzi) znajduje się remedium na to przekleństwo?
W między czasie ponoć udało mi się obudzić coś starego i uśpionego od dawna
podczas rytuałów w lesie przy źródle ale pomimo usilnych starań nawiązania relacji
i komunikacji,nic się nie wydarzyło (poza opisaną wyżej historią)

...no i zastanawiam się co z tym dalej zrobić :)

Mam reakcję alergiczną na wszechświat
(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
11-07-2024, 12:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Merid♡ Offline
W♡l♡cz♡a!

Liczba postów: 971
Reputacja: 13
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 186
Podziękowano 90 razy w 58 postach
Cytat:Odświeżam wątek chociaż osoba która by mogła odpowiedzieć najwięcej se poszła ;)
Kogo masz na myśli?
Tą zbanowaną laske??

"Zrób mi tę przyjemność. Uwielbiaj mnie mimo wszystko."
12-07-2024, 15:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Liczba postów: 245
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Siekiera
Vibhava🌹💀🌹 tanha

Podziękowania: 8
Podziękowano 32 razy w 29 postach
Yhm

Pióro natomiast należy najprawdopodobniej do bażanta
bażant jako totem ma w sumie ciekawą symbolikę

"U Słowian może mieć różne znaczenia, ale zazwyczaj jest kojarzona z odwagą, siłą, ochroną przed złem oraz wiedzą tajemną. Bażant jest często uważany za symbol totemiczny lub duchowy przewodnik, który może pomóc człowiekowi odnaleźć odpowiedzi na pytania dotyczące życia, świata duchowego oraz przyszłości.

Dla Słowian bażant był również znakiem płodności, obfitości i urodzaju, ponieważ był uważany za ptaka zbliżającego się do bogini związanej z płodnością i ziemią. Ponadto, bażant symbolizuje harmonię między światem duchowym a materialnym oraz równowagę pomiędzy siłą a delikatnością.

W szamanizmie bażant może być również postrzegany jako symbol transformacji i regeneracji, ponieważ ptak ten zmienia pióra i rośnie w zależności od pory roku. Może także być widziany jako przewodnik duchowy, który pomaga człowiekowi odkryć i rozwijać swoje zdolności intuicyjne oraz kontakty ze światem duchowym."

"W niektórych tradycjach szamanistycznych bażant jest postrzegany jako przewodnik duchowy lub pośrednik między światem fizycznym a duchowym. Bażant może pomagać szamanowi w nawigowaniu pośród różnych światów i uzyskiwaniu wglądu w duchowe rzeczywistości.

W niektórych kulturach bażant jest także powiązany z przekazywaniem wiedzy i mądrości, ponieważ te ptaki uważane są za inteligentne i bystre. Bażant może być również postrzegany jako symbol ochrony i wsparcia, chroniący przed złem i przynoszący szczęście."

Mam reakcję alergiczną na wszechświat
(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
13-07-2024, 10:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Może zboczenie zawodowe po skończeniu dziennikarstwa i pracy copywritera, ale... Jak cytujesz kogoś to podaj proszę źródło/autora bo tak się składa że plagiat jest karalny - internet nie jest miejscem wyjętym spod prawa i podlega pod nie. A przede wszystkim pod prawo prasowe i prawa autorskie, ustawa z dnia 4 lutego 1994 r.

Poza tym kultura i szacunek do pracy drugiego człowieka tak nakazuje. :) 
Dziękuję.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
13-07-2024, 16:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.